Kastelen & buitenhuizen

In 'the other Holland' wemelt het van de kastelen en buitenhuizen. Deze landgoederen tonen zeven eeuwen rijke historie. Sommige kastelen zijn alleen vanuit de grote parken te bewonderen, maar een groot deel is open voor publiek. Hier ontdek je de prachtige architectuur en kunst uit het verleden en de extravagante levensstijl van de beroemde vroegere inwoners. Haast alle buitenhuizen worden omringd door indrukwekkende tuinen of mooie natuurlandschappen om lekker door te wandelen.

 

Paleis Het Loo - Vernieuwd & verbouwd

Kastelen en buitenhuizen

Gelderland heeft veel kastelen en buitenhuizen. Zeven kastelen zijn open voor bezoekers: Ammersoyen, Cannenburch, Doorwerth, Hernen, Rosendael, Verwolde en Zypendaal. Bezoek de landgoederen en kastelen en ervaar de sfeer die er heeft geheerst. Bij kasteel Hernen kan je het enorme Middeleeuwse kasteel ontdekken met een magische lantaarn leer meer over het pas-getrouwde stel die het kasteel hebben gerenoveerd in 1544. 

Activiteiten
Als aanvulling op de tours zijn er in het kasteel ook verschillende exposities, optredens en andere evenementen. Veel van de kastelen zijn geschikt voor commerciele evenementen of meetings. Alle activiteiten maken het mogelijk voor het publiek om te leren over architectionische tradities en de cultuur die er vroeger heerste bij de kastelen. 

 

Lees verder
Meer informatie

Zeker het bezoeken waard

Meer informatie

Voor meer informatie of speciale pakketten neem contact op met Nico de Mol, Visit the other Holland, +31 (0)6 407 639 48 of n.demol@toerismevan.nl.