Royale kastelentour 2-daags

Dag 1

Kasteel Rosendael
De dag begint met een bezoek aan kasteel Rosendael. Een gids toont daar het imposante kasteel dat volledig is ingericht. Rosendael geeft een goed beeld van hoe vroegere bewoners hebben geleefd, door de grote collectie meubels, zilver en porselein. De tuinen zijn ook prachtig en staan bekend om de bedriegertjes, de fonteintjes die steeds onverwacht water spuiten.

Lunch
De middag krijgt een goed begin met een verrukkelijke lunch. Dat kan bijvoorbeeld op het terras bij Kasteel Rosendael in de oranjerie die nog elke winter zijn oorspronkelijke doel dient als opslagplaats voor de exotische planten.

Lees verder

Doesburg

Na de lunch is het tijd voor hanzestad Doesburg. Deze prachtige Middeleeuwse stad heeft gezellige smalle straatjes met beeldschone oude gebouwen. Verken het centrum of bezoek het oudste café van Nederland uit 1478. De dag wordt afgesloten op het water met een boottocht over de IJssel. Vanaf het water kan de vestingstad worden bewonderd.

 

Reistijd en afstand
Kasteel Rosendael > 16 min. / 15,8 km > Doesburg

Lees verder

Dag 2

Paleis Het Loo
Leden van het Nederlandse koningshuis hebben langer dan 300 jaar op Paleis Het Loo gewoond en gewerkt. De Oranjes ontvingen hun gasten op het paleis, zowel op zakelijk als privé gebied. De tuinen van Paleis Het Loo zijn volledig gereconstrueerd en zien er precies uit als de baroktuin uit de tijd van Koning-Stadhouder Willem III en zijn vrouw Mary Stuart II, de eerste bewoners van Paleis Het Loo. De tuin is symmetrisch met veel verschillende patronen, waanzinnige fonteinen en historische beplanting.

 

Lees verder

middag

Lunch
Een smakelijke lunch om de middag mee te beginnen, bijvoorbeeld bij restaurant 'Koetshuis bij kasteel Cannenburch. 

Kasteel Cannenburch
Kasteel Cannenburch heeft een authentieke 18e-eeuws inrichting. De schilderijen, het porselein, de meubels en andere gebruiksvoorwerpen stonden honderd jaar geleden ook al op deze plek. In combinatie met de vele portretten geeft dat een goede inkijk in de rijke geschiedenis van het kasteel. Bijzonder is ook het bouwhuis op het terrein, daar is te zien hoe het personeel van Cannenburch leefde. Daarnaast zijn ook de rentmeesterswoning en kasteelboerderij open voor bezoekers.

 

Reistijd en afstand
Paleis Het Loo ​ > 14 min. / 7,8 km > Kasteel Cannenburch

 

 

Lees verder

Meer informatie:

Voor meer informatie of speciale pakketten neem contact op met Nico de Mol, Visit the other Holland, +31 (0)6 407 639 48 of n.demol@toerismevan.nl.