Dagtrip Zuthpen

Zutphen, aan de Berkel en de IJssel, is een van de oudste steden van Nederland. Zutphen kan gezien worden als klein Amsterdam. De stad kent een rijke geschiedenis, waarvan het centrum nog veel sporen laat zien. Kerken, delen van vestingwerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen zijn nog steeds te bewonderen. Deze fraaie architectuur vormt het decor voor een aantrekkelijke mix van winkels, horeca, evenementen en cultuur. Een bezoek aan de unieke winkels en speciaalzaken zijn een aanrader, net als een rustmoment bij een van de vele lunchrooms, restaurants en cafés. Ook de galeries en werkplaatsen die door de stad zijn gevestigd ontvangen bezoekers hartelijk.

Ochtend

Stadswandeling langs middeleeuwse gevels
Leer de andere kant van Zutphen kennen en ontdek de verborgen parels. Tijdens deze stadswandeling onder leiding van een gids komt in circa 1,5 uur de hele geschiedenis van de stad aan bod. Er is ook ruimte voor verhalen bij de gebouwen, leuke feitjes en andere wetenswaardigheden.

Rondvaart over de grachten (duur circa 1 uur)
Bekijk de mooiste plekjes aan de Berkel en de grachten van Zutphen vanaf het water. De fluisterboot voert in ruim een uur langs historische monumenten en verrassende plekken, terwijl de schipper op zijn eigen unieke manier over de geschiedenis van de Hanzestad Zutphen vertelt. De vaartocht begint en eindigt bij de steiger aan het Rijkenhage, midden in het centrum van Zutphen.

Lees verder

Lunch

Lunch in de wijnhuistoren
Op één van de mooiste plekjes van hanzestad Zutphen zit Italiaans restaurant De Wijnhuistoren. Prachtig gelegen aan het gezellige marktplein in het historische centrum van de stad. De ideale plek voor een kopje koffie met een krantje, een smakelijke lunch of een heerlijk diner. 

Lees verder

Middag

Bezoek aan het Stedelijk Museum Zutphen
Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorisch museum dat de historie van Zutphen en van de huidige Achterhoek verzamelt en op originele wijze in beeld brengt. Dankzij de grote variatie aan objecten komt de geschiedenis tot leven: van archeologische vondsten, kunstnijverheid, textiel, speelgoed, schilderijen, prenten tot de bijzondere collectie Zutphens zilver met verfijnde potpourri’s die exclusief in deze streek werden gemaakt. Een reis door roerige en rijke geschiedenis van Zutphen!

Shoppen in de Hanzestad
Het sfeervolle centrum heeft unieke winkels en de met zorg samengestelde etalages zorgen voor een bijzonder dagje winkelen.
 

Lees verder

Meer informatie

Voor meer informatie of speciale pakketten neem contact op met Nico de Mol, Visit the other Holland, +31 (0)6 407 639 48 of n.demol@toerismevan.nl.