Nationale Parken

De meeste delen van Nederland zijn overbevolkt, maar hier in de natuur vind je nog rust en stilte. The Other Holland heeft glooiende heuvels, paarse heidevelden, eindeloze zandduinen en doolhoven van riet aan de waterkant. De nationale parken bieden veel verschillende mogelijkheden om te ontsnappen aan het drukke (stads)leven van alledag.

Nationaal Park De Hoge Veluwe - De groene schatkamer van Nederland

 • Adembenemende natuur

  Nationaal Park De Hoge Veluwe is de ideale plek om rust en stilte te ervaren, maar ook om te genieten van prachtige landschappen en wilde dieren. Het park heeft 5.400 hectare aan natuurschoon om te verkennen. Stap op de fiets en zie het landschap continu veranderen. Op een tocht door het park zie je verschillende bossen, heidevelden, grasland en exotische duinen met stuifzand.

  Adembenemende natuur
 • Jachthuis Sint Hubertus

  Nationaal Park De Hoge Veluwe staat garant voor fantastische flora en fauna, adembenemende landschappen, kunst en architectuur. Een prachtig voorbeeld van kunst en cultuur is het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van Anton en Helene Kröller-Müller, de oprichters van het park. Het jachthuis is vanwege de architectuur door H.P. Berlage een van de belangrijkste gebouwen van Nederland. Elke dag worden er rondleidingen gegeven door de belangrijkste ruimtes van het jachtslot.

  Jachthuis Sint Hubertus
 • Wild

  De Veluwe is de plek om wild te spotten! Ga op zoek naar de Nederlandse 'Big Five': edelhert, wild zwijn, ree, vos en schotse hooglander.

  Wild
 • Kröller-Müller museum

  Het Kröller-Müller museum heeft de op een na grootste Van Gogh collectie ter wereld maakt. Daarnaast hangen er topwerken van Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

  Kröller-Müller museum
 • Verken het park

  Er zijn verschillende manieren om het park te verkennen: lopend, fietsend of te paard. Voor de fietsers ligt er meer dan 40 kilometer aan fietspaden. Gebruik een van de 1.800 gratis te lenen Witte Fietsen!

  Verken het park

Meer informatie

Voor meer informatie of speciale pakketten neem contact op met Nico de Mol, Visit the other Holland, +31 (0)6 407 639 48 of n.demol@toerismevan.nl.