Nationale Parken

De meeste delen van Nederland zijn overbevolkt, maar hier in de natuur vind je nog rust en stilte. The Other Holland heeft glooiende heuvels, paarse heidevelden, eindeloze zandduinen en doolhoven van riet aan de waterkant. De nationale parken bieden veel verschillende mogelijkheden om te ontsnappen aan het drukke (stads)leven van alledag.

Nationaal Park De Hoge Veluwe - De groene schatkamer van Nederland

Adembenemende natuur

Nationaal Park De Hoge Veluwe is de ideale plek om rust en stilte te ervaren, maar ook om te genieten van prachtige landschappen en wilde dieren. Het park heeft 5.400 hectare aan natuurschoon om te verkennen. Stap op de fiets en zie het landschap continu veranderen. Op een tocht door het park zie je verschillende bossen, heidevelden, grasland en exotische duinen met stuifzand.

Jachthuis Sint Hubertus

Nationaal Park De Hoge Veluwe staat garant voor fantastische flora en fauna, adembenemende landschappen, kunst en architectuur. Een prachtig voorbeeld van kunst en cultuur is het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van Anton en Helene Kröller-Müller, de oprichters van het park. Het jachthuis is vanwege de architectuur door H.P. Berlage een van de belangrijkste gebouwen van Nederland. Elke dag worden er rondleidingen gegeven door de belangrijkste ruimtes van het jachtslot.

Wild

De Veluwe is de plek om wild te spotten! Ga op zoek naar de Nederlandse 'Big Five': edelhert, wild zwijn, ree, vos en schotse hooglander.

Kröller-Müller museum

Het Kröller-Müller museum heeft bijna 90 schilderijen en meer dan 180 tekeningen door Van Gogh, wat het de op een na grootste collectie ter wereld maakt. Daarnaast hangen er topwerken van moderne meesters als Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Verken het park

Er zijn verschillende manieren om het park te verkennen: lopend, fietsend of te paard. Voor de fietsers ligt er meer dan 40 kilometer aan fietspaden. Neem je eigen fiets mee of leen een van de gratis Witte Fietsen. Er zijn er maar liefst 1.800 in omloop in het park!

Nationaal Park Veluwezoom

Veluwezoom is het oudste Nationale park van Nederland. Hier zijn hoge toppen zoals de Posbank, eindeloze heidevelden, wild spotten en duizelingwekkende haarspeldbochten. Maar ook: gezellige dorpen, imposante landgoederen en de kronkelende rivier de IJssel.

Genoeg te ontdekken en beleven op de Veluwezoom! Maak een fietstocht en geniet van het uitzicht bovenop het uitkijkpunt bij de Posbank, ga op bezoek bij de wijnboer op Hof te Dieren en sluit je dag af met lokale specialiteiten bij een lekker restaurant.

Meer informatie