Citylife

De steden in The Other Holland zijn compleet verschillend, maar vullen elkaar perfect aan. De fascinerende geschiedenis begint in de tijd dat de Romeinen over het zuiden van Nederland heersten. Dan zijn er de Hanzesteden waar de middeleeuwse rijkdom nog altijd zichtbaar is en natuurlijk de ‘a Bridge too Far’ en de sporen die de Tweede Wereldoorlog heeft achtergelaten.

Veelzijdig Arnhem

Arnhem: dynamisch winkelstad aan de Rijn die bekend is van de slag om Arnhem. De stad heeft veel grote attracties en musea, zoals Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Fashion en design zijn een andere highlight van de stad. Als je door de 7-straatjes loopt met een stadsgids zal je direct begrijpen waarom.

Lees verder

Hoogtepunten Arnhem

 • Nederlands Openluchtmuseum

  Bij het Nederlands Openluchtmuseum reizen bezoekers door de geschiedenis. In het museumpark staan typisch Nederlandse monumentale boerderijen, molens en woningen. Daarnaast maken ze kennis met beroepen van vroeger, bijvoorbeeld op de scheepswerf, in de smidse of bij de bierbrouwerij. Ook zijn er hollandse lekkernijen te proeven, zoals de versgebakken poffertjes op het Zaanse plein. 

  meer info
  Nederlands Openluchtmuseum
 • Burgers' Zoo

  Bij Burgers' Zoo ga je op zoektocht door de natuur. Burgers' Bush is Europa's grootste indoor regenwoud en Burgers' Desert is de grootste indoor stenen woenstijn ter wereld! In Burgers's Ocean ontdek je grootste levende koraalriffen buiten Australië.

  meer info
  Burgers' Zoo
 • Kröller-Müller Museum

  Het Kröller-Müller museum is een plek waar mooie dingen samenkomen. De unieke combinatie van kunst, natuur en architectuur garandeert bezoekers een onvergetelijke ervaring. Het museum heeft bijna 90 schilderijen en meer dan 180 tekeningen van Van Gogh. Daarnaast is er een prachtige beeldentuin.

  meer info
  Kröller-Müller Museum

Historierijk Nijmegen

De oudste stad van Nederland zou niet compleet zijn zonder veel historische locaties. Deze stad neemt je mee van het Romeinse Rijk tot aan de Tweede Wereldoorlog. Je vindt er musea, groen en vele gezellige lunchrooms en terrassen. Natuurlijk kan een groot aantal winkels en boetiekjes niet ontbreken.

Lees verder

Hoogtepunten Nijmegen

 • Vrijheidsmuseum

  Het museum in de Groesbeekse heuvels, vlakbij Nijmegen, brengt de gebeurtenissen rondom de bevrijding tot leven. In het museum word je teruggenomen naar de periode van oorlog, bezetting en de bevrijding en zie je hoe Nederland en Europa zich wederopbouwt na deze periode. 

  meer info
  Vrijheidsmuseum
 • Wijndorp Groesbeek

  De combinatie van heuvelachtig platteland en een unieke bodem maakt het gebied rondom Groesbeek perfect voor de wijnteelt. De regio heeft zich dan ook ontwikkeld tot een kleinschalig wijngebied. Groesbeek mag zich dan ook terecht hét wijndorp van Nederland noemen.

  meer info
  Wijndorp Groesbeek

Meer informatie

Voor meer informatie of speciale pakketten neem contact op met Nico de Mol, Visit the other Holland, +31 (0)6 407 639 48 of n.demol@toerismevan.nl.