Citylife

De steden in The Other Holland zijn compleet verschillend, maar vullen elkaar perfect aan. De fascinerende geschiedenis begint in de tijd dat de Romeinen over het zuiden van Nederland heersten. Dan zijn er de Hanzesteden waar de middeleeuwse rijkdom nog altijd zichtbaar is en natuurlijk de ‘a Bridge too Far’ en de sporen die de Tweede Wereldoorlog heeft achtergelaten.

© Photography Jurjen Drenth

Veelzijdig Arnhem

Arnhem: dynamisch winkelstad aan de Rijn die bekend is van de slag om Arnhem. De stad heeft veel grote attracties en musea, zoals Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Fashion en design zijn een andere highlight van de stad. Als je door de 7-straatjes loopt met een stadsgids zal je direct begrijpen waarom.

Lees verder

Hoogtepunten Arnhem

© Tonny Hennekes

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum zit vol met verhalen. De verhalen zitten verborgen in historische huisjes, molens en boerderijen die je op het museumpark vindt. Net zoals het leven, gewoontes en tradities. Deze herinneringen komen tot leven tijdens een bezoek aan het museum. Dompel jezelf onder in het verleden en leer meer over de Nederlandse geschiedenis - en die van jezelf. In het museum loop je het verleden tegen het lijf, met de verschillende medewerkers die gekleed zijn zoals vroeger en die je de leefwijze van vroeger laten zien.

meer info

Burgers' Zoo

Bij Burgers' Zoo ga je op zoektocht door de natuur. Burgers' Bush is Europa's grootste indoor regenwoud en Burgers' Desert is de grootste indoor stenen woenstijn ter wereld! In Burgers's Ocean ontdek je grootste levende koraalriffen buiten Australië.

meer info

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller museum is een plek waar mooie dingen samenkomen. De unieke combinatie van kunst, natuur en architectuur garandeert bezoekers een onvergetelijke ervaring. Het museum heeft bijna 90 schilderijen en meer dan 180 tekeningen van Van Gogh. Daarnaast is er een prachtige beeldentuin.

meer info
© Photography Jurjen Drenth

Historierijk Nijmegen

De oudste stad van Nederland zou niet compleet zijn zonder veel historische locaties. Deze stad neemt je mee van het Romeinse Rijk tot aan de Tweede Wereldoorlog. Je vindt er musea, groen en vele gezellige lunchrooms en terrassen. Natuurlijk kan een groot aantal winkels en boetiekjes niet ontbreken.

Lees verder

Hoogtepunten Nijmegen

Museum het Valkhof

Het mooiste van Romeins Nederland, een kleurrijke collectie moderne kunst en een prachtige verzameling oude kunst. Je vindt het allemaal bij Museum het Valkhof in hartje Nijmegen!

meer info
© Domingo Villa

Wijndorp Groesbeek

De combinatie van heuvelachtig platteland en een unieke bodem maakt het gebied rondom Groesbeek perfect voor de wijnteelt. De regio heeft zich dan ook ontwikkeld tot een kleinschalig wijngebied. Groesbeek mag zich dan ook terecht hét wijndorp van Nederland noemen.

meer info

Vrijheidsmuseum

Het museum in de Groesbeekse heuvels, vlakbij Nijmegen, brengt de gebeurtenissen rondom de bevrijding tot leven. In het museum word je teruggenomen naar de periode van oorlog, bezetting en de bevrijding en zie je hoe Nederland en Europa zich wederopbouwt na deze periode. 

meer info