Kunstreis 3-daags

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens dit 3-daagse kunstprogramma dat langs de topstukken uit onze musea voert! In drie dagen komen alle hoogtepunten op het gebied van kunst voorbij. 

Dag 1

Bezoek aan Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum bezit de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast omvat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Het Kröller-Müller beschikt ook over een grote beeldentuin.


Optioneel: het museumbezoek kan eenvoudig worden gecombineerd met een bezichtiging van het Jachthuis Sint Hubertus, een picknick, wandeling of fietstocht.

 

Lees verder

Dag 2

Bezoek aan Het Lalique Museum en Kasteel het Nijenhuis

Ochtend
Het Lalique Museum is geheel gewijd aan de Da Vinci van de juwelen- en glaskunst René Lalique (1860-1945). Zijn werk is vervuld van symboliek en 'geheime' details. 

Middag
Lunch
In Doesburg zijn volop locaties om heerlijk te lunchen. Wij tippen Stadsbierhuys De Waag, een prachtig monumentaal pand uit 1478 met het oudste café van Nederland. 

Kasteel het Nijenhuis
Kasteel het Nijenhuis is één van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Gelegen tussen de dorpen Heino en Wijhe is het omgeven door een prachtig landschap. De geschiedenis van kasteel het Nijenhuis begint in de late middeleeuwen.

 

Lees verder

Dag 3

Bezoek aan de Fundatie

Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Museum de Fundatie bevindt zich aan de Blijmarkt, middenin de binnenstad van Zwolle. Dit neoclassicistische pand is gebouwd tussen 1838 en 1841, naar een ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck.

 

Afstanden en tijden
Kröller-Müller Museum > 22 min / 14 km > Hotel van der Valk
Hotel van der Valk > 22 min / 30 km > Parkeerplaats Doesburg 
Het Lalique Museum > 66 min / 57 km > Kasteel het Nijenhuis
Kasteel het Nijenhuis > 23 min / 20 km > Zwolle
 

Lees verder

Meer informatie

Voor meer informatie of speciale pakketten neem contact op met Nico de Mol, Visit the other Holland, +31 (0)6 407 639 48 of n.demol@toerismevan.nl.