Liberation Route

Liberation Route Europe is een internationale herdenkingsroute die belangrijke mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. In The Other Holland zijn diverse luisterplekken waar bezoekers de verhalen horen over de voorvallen in 1944 en 1945.

Vrijheidsmuseum

Het Vrijheidsmuseum ligt in een prachtig landschap tussen Nijmegen, Arnhem en de Duitse grens: een unieke locatie. Dit is ook de plek waar Operatie Market Garden, de grootste Airborne Operatie in de geschiedenis plaatsvond in september 1944 en Operatie Veritable, het Rijnlandoffensief, begon hier in februari 1945. Het museum brengt de gebeurtenissen rondom de bevrijding door de Amerikanen, Britten, Canadezen en de Poolse troepen tot leven. In het museum worden bezoekers mee teruggenomen naar de periode van oorlog, bezetting en de bevrijding en zien ze hoe Nederland en Europa zich wederopbouwt na deze periode. 

Lees verder
Meer informatie

Airborne Museum - At Hartenstein

Villa Hartenstein ligt aan de rand van Oosterbeek, dit mooie gebouw is het huis van het Airborne Museum. Het is geen toeval dat het museum in dit gebouw is gevestigd. Tijdens de Slag om Arnhem was Villa Hartenstein de verblijfplaats van Majoor-Generaal Urquhart. De Slag om Arnhem duurde negen dagen, van 17 tot en met 25 september 1944. Het was de bedoeling om de Tweede Wereldoorlog snel ten einde te brengen, maar dat is niet wat er gebeurde...

Lees verder
Meer informatie

Meer informatie

Voor meer informatie of speciale pakketten neem contact op met Nico de Mol, Visit the other Holland, +31 (0)6 407 639 48 of n.demol@toerismevan.nl.