Water

Nederland en water gaan hand in hand. Ongeveer een derde van ons land is onder zeeniveau, wat ingrijpende gevolgen heeft voor het landschap en de infrastructuur. 'The other Holland' laat bezoekers genieten van deze bijzondere waterwereld. Van varen over de rivieren tot waterskiën op de meren, van wandelen over de dijken tot een bezoek aan de hoogste waterval van Nederland, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Giethoorn

Het idyllische kleine dorpje Giethoorn ligt in het Weerribbenwieden Nationaal Park. De ontelbare boerderij met rieten daken zijn gebouwd op een kleine eilandjes gemaakt van turf. Deze eilandjes zijn met elkaar verbonden door houten bruggetjes. In Giethoorn zie je hoe mooi het leven op het water kan zijn. 

Als je een bezoek brengt aan Giethoorn, moet je zeker een ritje maken in de 'punter', zoals de lokale bevolking de smalle bootjes noemen. Of vaar in een fluisterbootje onder de bruggetjes waar je je ogen uit kan kijken. Natuurlijk is Giethoorn ook al wandelend te ontdekken. Je zult al snel merken waarom Giethoorn ook wel 'Venetië van het noorden' wordt genoemd. 
 

Lees verder

Meer informatie

Voor meer informatie of speciale pakketten neem contact op met Nico de Mol, Visit the other Holland, +31 (0)6 407 639 48 of n.demol@toerismevan.nl.