Hanzestedentrip 2-daags

Dag 1

Ochtend - Hattem

Hattem is één van de Hanzesteden op de Veluwe, met een duidelijke eigen charme en identiteit. De roemrijke geschiedenis van het middeleeuwse Hanzeverbond heeft hier zijn sporen achtergelaten en de stad omgetoverd tot aantrekkelijke toeristische trekpleister. In de binnenstad zijn veel authentieke smaakwinkeltjes en heerlijke terrassen. Hattem telt daarnaast maar liefst drie musea!

Bezoek het Bakkerij Museum, daar wordt het bakkersbestaan getoond en krijgen bezoekers een kijkje in de keuken bij een oude bakkerij. Neem een kijkje in de keuken van het bakkersbestaan, beleef vervlogen tijden in de oude bakkerij en doe mee aan leuke bakactiviteiten! Een bakkerijbezoek kan goed worden gecombineerd met een stadswandeling. Tijdsduur circa 2,5 uur.

Lees verder

Dag 1 - Middag - Elburg

Wie in Elburg stad loopt, waant zich in de middeleeuwen. De Oude Wallen met hun schitterende bomen, de smalle steegjes, de keitjesstoepen en prachtige doorkijkjes maken van de vesting een sfeervolle omgeving waar het heerlijk wandelen is. Het ontwerp van de vissersstad is gebaseerd op het principe van de gulden snede, een zeldzaamheid in de stedenbouw, waaraan de stad zijn kenmerkende vorm met het rechthoekige stratenpatroon dankt.

Bezoek ook de Botterwerf met de oude vissersboten en museum de Sjoel over het (on)gewone leven van twaalf Joodse families die vanaf 1700 in Elburg woonden. Daarna is het tijd voor een heerlijke lunch bij de Brouwerij Eembier, waar ook een rondleiding door de brouwerij mogelijk is. Tijdsduur circa 2,5 uur.

Dag 2 Harderwijk

Harderwijk is een prachtige, historische stad, omringd door de Veluwe en water. De stad bruist van de gezelligheid en biedt talloze mogelijkheden om te genieten van culinaire hoogstandjes. De shoppers kunnen ook hun hart ophalen, want er is een ruim aanbod aan mooie boetiekjes.

Een bezoek aan het Marius van Dokkum Museum mag niet ontbreken tijdens een dag Harderwijk. Dit is een museum waar je na 45 minuten met een grote glimlach het pand verlaat. Volg daarna een rondleiding in het nieuw te openen Palingmuseum over de geschiedenis van Harderwijk. Sluit af met een vislunch.

Optioneel: een Rondvaart over de Randmeren met bezoek aan het stadsstrand en Walhalla.

 

Afstanden en tijden 
Parkeerplaats Hattem > 25 min. / 26 km > Parkeerplaats Elburg
Parkeerplaats Elburg > 25 min. / 28 km > Harderwijk
 

Lees verder

Meer informatie

Voor meer informatie of speciale pakketten neem contact op met Nico de Mol, Visit the other Holland, +31 (0)6 407 639 48 of n.demol@toerismevan.nl.