Geldersch Landschap & Kasteelen

Gelderland heeft talloze kastelen en buitenhuizen. Zeven van die kastelen, beheerd door Geldersch Landschap en Kastelen, zijn geopend voor het publiek. De kastelen Ammersoyen, Cannenburgh, Doorwerth, Hernen, Rosendael, Verwolde en Zypendaal zijn toegankelijk voor bezoekers. De landgoederen geven een goed beeld van het dagelijks leven van de voormalige bewoners. De kastelen bieden naast rondleidingen ook activiteiten aan als exposities, optredens en andere bijzondere evenementen. De evenementen brengen een breed publiek in contact met architectuurgeschiedenis, de dagelijkse levens van mensen die eeuwen geleden leefden en de rijke kasteelcultuur. Naast de burchten met een publieksfunctie beheert Geldersch Landschap en Kastelen nog 28 andere kastelen die in gebruik zijn als woonhuis, bezoekerscentrum of feestlocatie. Een aantal kastelen is ook beschikbaar als speciale locatie voor congressen en vergaderingen. 

Contactpersoon

Nicole Goossen
n.goossen@glk.nl
+31 (0)630829290

Prijzen

  • Toelichting prijs: Toegangsprijs bezoek kasteel:
    De entreeprijzen variëren per kasteel. Volwassenen kunnen vanaf 10 euro kastelen bezoeken. Kijk op de pagina van het betreffende kasteel voor de toegangsprijzen: https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/kastelen/

    Groepsprijs bezoek kasteel:
    Voor groepen van 20 of meer bezoekers starten de tarieven vanaf € 6,00 per persoon (exclusief gids € 25,00) afhankelijk van het kasteel.

Hier ga je heen