Zwolle

Dynamische Hanzestad

Zwolle is een Hanzestad en een universiteitsstad. Dat is meteen duidelijk: de historische en hippe stad aan de IJssel barst van de levendigheid. Loop door het bruisende centrum en ontdek inspirerende boetieks, geweldige winkels, fascinerende musea, de beste restaurants en nog veel meer.

 

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie is gevestigd in het voormalige gerechtsgebouw, dat is verrijkt met een spectaculaire ultramoderne superstructuur met de bijnaam 'de Wolk'. De Fundatie kan tot de beste musea van het land worden gerekend. Turner, Canova, Van Gogh, Degas, Mondriaan, Marc, Archipenko, Picabio, Pechstein, Chagall, Marini en Picasso, de collectie heeft zeker geen gebrek aan grote namen. De permanente collectie omvat zonder twijfel een aantal meestwerken uit de afgelopen vier eeuwen. De Fundatie heeft daarnaast een aantrekkelijk aanbod aan tijdelijke exposities. Deze zijn te vinden in zowel het museum zelf, als in het nabijgelegen Kasteel Het Nijenhuis. Die dependance is gevestigd midden in een mooie beeldentuin.

Lees verder

To See

Hanzewandeling door de stad

Wandel door het indrukwekkende, authentieke stadscentrum van Zwolle met een Hanze-koopman als gids. De tocht vertrekt vanaf de Sassenpoort en omvat een bezoek aan het Zwolse Balletjeshuis. Boeiende verhalen zijn gegarandeerd - over hoe de Hanzelbond tot stand kwam en de middeleeuwse koopmansgeest. Hoe kwamen de goederen daadwerkelijk in het stadscentrum en hoe werden ze getransporteerd vroeger?

Lees verder