Kampen

Levendige Hanzestad aan de IJssel

Kampen is prachtig gelegen aan een schitterend rivierfront. Bijna 500 monumenten getuigen van een glorieus verleden als Hanzestad. Nu spelen watersport en cultuur een prominente rol in de stad. De Koggewerf is zeker een bezoek waard. Op de kade leggen ze veel uit over de Hanzegeschiedenis van de Kogge en kun je een echt gereconstrueerd Kogge-schip bezoeken.

Stedelijk Museum Kampen
In de vaste collectie van het museum staan ​​vier thema's centraal: water, religie, justitie en de Oranjes. Deze thema's vormen het fundament van de stad Kampen en hebben het gevormd tot de stad die het vandaag is. Het museum organiseert ook een groot aantal tijdelijke tentoonstellingen waarin klassieke en actuele kunstvormen samenkomen.

Ikonenmuseum
Het Ikonenmuseum biedt bezoekers een toegankelijk overzicht van het icoon als kunstvorm, en toont ook de ongelooflijke stilistische verscheidenheid. Het werpt een licht op wat iconen betekenden voor mensen in het verleden, en de manieren waarop ze vandaag nog steeds relevant zijn - en zorgen er zo voor dat iconen een bron van inspiratie en kracht blijven.

Kogwerf en de Kamper Kogge
Ga naar de tentoonstelling en proef de dagen van weleer. Stap in het ruim van het beroemdste exemplaar van een middeleeuws vrachtschip, de Kamper Kogge, kijk rond in het middeleeuwse vissershuisje op de kogwerf, zie hoe schepen vroeger werden gebouwd en bewonder de lokaal gevonden middeleeuwse voorwerpen. De tandradwerf, een van de mooiste locaties van Kampen, biedt veel om te zien en doen. Groepen kunnen ook aan boord van de Kamper Kogge stappen voor een boottocht.