Hattem

Er ligt een stad aan de IJssel, aan de rand van heide en hout, nog steeds omringd door grachten en de muren zijn bedekt met mos. Tussen de noordrand van de Veluwe en de IJssel ligt het schilderachtige Hattem. De Hanzestad is al eeuwenlang een inspiratiebron voor schilders, wat niet verwonderlijk is: de stad is niet alleen 'fotogeniek', maar is ook genesteld in een prachtige omgeving met bossen en water op een steenworp afstand.

 

Cultureel Hanze-erfgoedstad op de Veluwe

Wandelingen

Begeleide wandeling
Begeleide wandeling door de charmante en karakteristieke oude binnenstad van Hattem. Je krijgt verhalen te horen over de beroemdste zoon van Hattem, de Patriot-politicus Herman Willem Daendels, verhalen over de stadspoort Dijkpoort, spookhond Kladdegat en het kasteel Dikke Tinne. Wandel mee met De Franse School.

Culinaire wandeling door het centrum van de stad
Vergelijkbaar met de standaard wandeling, maar met de toegevoegde bonus van het proeven en alles leren over het vakmanschap van drie lokale culinaire ondernemers. Bij Herberg Molecaten.

Rondwandeling met Vadesto
De gids deelt leuke en interessante informatie over het pittoreske Hanzestadje Hattem, terwijl hij je meeneemt langs de eeuwenoude monumenten en kleine straatjes en steegjes van de stad. Een onvergetelijke wandeling van 1 tot 1,5 uur. Vadesto is ook het startpunt van het zogenaamde Klompenpad 'het Hoenwaardsepad', een rondwandeling die bezoekers door authentieke landelijke landschappen voert. De stadswandeling is een geweldige match met een boottocht van een uur door de natuur, waarop soms een ijsvogel of zelfs een bever te zien is.