Deventer

Deventer is beroemd om zijn gebak! Al meer dan 400 jaar geniet de stad internationale faam vanwege de hoge kwaliteit van de peperkoek, de "bijtjes" en de honing-peperkoek. Slechts één cakewinkel heeft de tand des tijds overleefd: Jb. Bussink. In het gelijknamige winkeltje op de Brink wordt elke dag verse koek gemaakt. Daarom is dit een goede uitvalsbasis om de oogverblindende, keizerlijke Hanzestad Deventer te verkennen met een kop koffie met peperkoek.

 

Stadswandeling

Een frisse neus halen op de IJssel

Deventer en de IJssel zijn nauw met elkaar verweven. Sluit een bezoek aan het historische centrum van Deventer af met een heerlijke boottocht. Als je op het water bent, geniet je van het uitzicht en de frisse lucht. Ga stroomopwaarts om Slot Nijenbeek en Hanzestad Zutphen te zien. Of ga stroomafwaarts en geniet van het uitzicht op de uiterwaarden richting Olst en Wijhe. VVV-kantoor Deventer heeft verschillende schepen beschikbaar speciaal voor boottochten, voor groepen van 10 tot 200 personen - overal tussen authentieke 'glazenkast' tot luxe feestboot.

Tijdens de zomermaanden zijn er dagelijks boottochten op de IJssel waar bezoekers zelf voor kunnen kiezen om mee te doen.

Lees verder