Airborne museum at Hartenstein

Villa Hartenstein ligt aan de rand van Oosterbeek, dit mooie gebouw is het huis van het Airborne Museum. Het is geen toeval dat het museum in …

Villa Hartenstein ligt aan de rand van Oosterbeek, dit mooie gebouw is het huis van het Airborne Museum. Het is geen toeval dat het museum in dit gebouw is gevestigd. Tijdens de Slag om Arnhem was Villa Hartenstein de verblijfplaats van Majoor-Generaal Urquhart. De Slag om Arnhem duurde negen dagen, van 17 tot en met 25 september 1944. Het was de bedoeling om de Tweede Wereldoorlog snel ten einde te brengen, maar dat is niet wat er gebeurde... In de ondergronde ruimte word je meegenomen in de meeslepende en indrukwekkende Slag om Arnhem. Verhalen van de Engelse, Poolse en Duitse soldaten komen tot leven in Villa Hartenstein. Burgers spelen ook een belangrijke rol: zij leefden in grote angst. Het museum heeft een grote collectie authentieke wapens, documenten en beeldmateriaal. Er zijn ieder jaar nieuwe tentoonstellingen te vinden. Luister, kijk en beleef het in het Airborne Museum! 

Contactpersoon

Anne Baukje de Jong
ABdeJong@airbornemuseum.nl
026-3337710

Prijzen

  • Museumbezoek € 7.25 per persoon.

    Oosterbeek of Arnhem slagveldtours
    Deze tours zijn beschikbaar op aanvraag. Ontdek het gebied te voet, per fiets of bus, vergezeld door een professionele gids. Neem contact op voor meer informatie.

Hier ga je heen