Bloemencorso's

Bloemencorso’s zijn een typisch Nederlandse traditie. Deze optochten bestaan uit wagens die zijn versierd met duizenden en duizenden bloemen. De parades met bewegende kunstwerken van bijvoorbeeld dahlia’s behoren tot het nationale erfgoed. In verleden jaren waren er in The other Holland meerdere bloemencorso’s en varende lichtcorso's per jaar. Voor de komende jaren is het nog onduidelijk wanneer de corso's weer voor een groot publiek georganiseerd kunnen worden.

 

Corso Sint Jansklooster

De huizenhoge wagens van corso Sint Jansklooster hebben soms meer dan 350.000 dahlia’s. Deze zijn er in de dagen voorafgaand aan het corso allemaal handmatig opgeprikt. 

Ondanks dat het Corso Sint Jansklooster niet doorgaat op de gebruikelijke manier, worden de dahliareuzen toch getoond aan het publiek. De creaties zullen voornamelijk in het buitengebied rond het 2500 inwoners tellende dorp tentoongesteld worden. Iedereen kan per fiets een route maken langs de creaties onder de noemer: ‘Route 21, waar bloemen tot leven komen’. Toeschouwers die de wagens willen zien kunnen middels een fietstocht van een kleine 16 km een rondgang langs de wagens maken. Ook zullen er verschillende groepen een mozaïek of dahliaschilderij maken zodat er volop bloemrijke kunstwerken te zien zijn.

Lees verder

BLOEMENCORSO VOLLENHOVE

Uniek aan Corso Vollenhove is de locatie, de wagens rijden door een charmant oud stadje. Vollenhove was een bijstad van de Hanze. Er zijn 11 bloemenwagens tot 12 meter hoog, die worden afgewisseld met hoogwaardige muziekkorpsen.

Lees verder

Corso's op het water

Meer Informatie

Voor meer informatie of speciale pakketten neem contact op met Nico de Mol, Visit the other Holland, +31 (0)6 407 639 48 of n.demol@toerismevan.nl.