2020: Europe Remembers & Daniel Libeskind

De gebeurtenissen van 1944 en 1945 worden in 2019 en 2020 internationaal, nationaal, regionaal en lokaal worden herdacht. Bij de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding, vrede en vrijheid zal de nadruk liggen op de troepen en burgers die voor ons hebben gevochten.

© Flip Franssen
© Flip Franssen

Vrijheidsmuseum

Het Vrijheidsmuseum ligt in een prachtig landschap tussen Nijmegen, Arnhem en de Duitse grens: een unieke locatie. Dit is ook de plek waar Operatie Market Garden, de grootste Airborne Operatie in de geschiedenis plaatsvond in september 1944 en Operatie Veritable, het Rijnlandoffensief, begon hier in februari 1945. Het museum brengt de gebeurtenissen rondom de bevrijding door de Amerikanen, Britten, Canadezen en de Poolse troepen tot leven. In het museum worden bezoekers mee teruggenomen naar de periode van oorlog, bezetting en de bevrijding en zien ze hoe Nederland en Europa zich wederopbouwt na deze periode. 

Lees verder
Meer informatie

Airborne Museum - Hartenstein

© Photography Jurjen Drenth
© Photography Jurjen Drenth

Villa Hartenstein ligt aan de rand van Oosterbeek, dit mooie gebouw is het huis van het Airborne Museum. Het is geen toeval dat het museum in dit gebouw is gevestigd. Tijdens de Slag om Arnhem was Villa Hartenstein de verblijfplaats van Majoor-Generaal Urquhart. De Slag om Arnhem duurde negen dagen, van 17 tot en met 25 september 1944. Het was de bedoeling om de Tweede Wereldoorlog snel ten einde te brengen, maar dat is niet wat er gebeurde...

Lees verder
Meer informatie