Historie van Romeinen tot WOII 2-daags

Dag 1 - Nijmegen - Ochtend

Stadswandeling met gids
Tijdens deze stadswandeling leer je meer over de historie van de oudste stad van Nederland. Van de Romeinse tijd tot de Middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog. Bekijk prachtige oude gebouwen als De Waagh en de St. Stevenskerk en ga op zoek naar overblijfselen van duizenden jaren geleden.

Museum Het Valkhof
Museum het Valkhof heeft een grote collectie aan voorwerpen uit de Romeinse oudheid, oude meesters en moderne kunst. Dit is de plek bij uitstek om aan de hand van archeologische vondsten alles te weten te komen over het verblijf van een Romeins legioen in Nijmegen. Die waren eeuwen geleden gestationeerd aan de rand van het Romeinse rijk in Nederland.

Musem Het Valkhof | 024 360 88 05 | Kelfkensbos 59, Nijmegen

Dag 1 - Nijmegen - Middag

Lunch
Geniet van een heerlijke lunch in de oudste stad van Nederland. Dat kan bij de Waagh op de markt, een restaurant in een prachtig gebouw uit 1612.

De Waagh | +31 (0)24 360 0809 | waagh.nijmegen@gmail.com | Grote Markt 26, Nijmegen

Vrijheidsmuseum
In het Vrijheidsmuseum beleef je zelf de periode voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog, ervaar je de bezetting, vier je de bevrijding en zie je hoe Nederland en Europa weer worden opgebouwd na afloop van WOII. 

Vrijheidsmuseum | 024-3974404 | info@bevrijdingsmuseum.nl | Wylerbaan 4, Groesbeek

Wijndorp Groesbeek
De combinatie van heuvelachtig platteland en een unieke bodem maakt het gebied rondom Groesbeek perfect voor de wijnteelt. De regio heeft zich dan ook ontwikkeld tot een kleinschalig wijngebied. Groesbeek mag zich dan ook terecht hét wijndorp van Nederland noemen. Bekijk de druivenvelden en kom proeven! 

Route Wijnroute Groesbeek

Reistijd en afstand
Centrum Nijmegen > 2 min. / 0,5 km > Museum Het Valkhof
Museum Het Valkhof > 12 min. / 12 km > Nationaal Bevrijdingsmuseum1944-1945
Nationaal Bevrijdingsmuseum1944-1945 > 5 min. / 2 km > Wijndorp Groesbeek
Wijndorp Groesbeek > 18 min. / 14 km > Centrum Nijmegen

Dag 2 - Arnhem - Ochtend

Stadswandeling met gids
Ontdek de rijke geschiedenis van Arnhem tijdens een rondwandeling door de stad. Je loopt langs alle belangrijke locaties, waaronder plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Airborne Museum ‘Hartenstein’
De locatie van het Airborne Museum was het hoofdkwartier van de Britse Airborne Divisie in september 1944. Nu huisvest het pand de grootste collectie Operation Market Garden gedenkwaardigheden ter wereld. Dé plek om meer te leren over de grote WOII bevrijdingsoperatie van de geallieerden.

Airborne Museum 'Hartenstein' | (026) 333 77 10 | info@airbornemuseum.nl | Utrechtseweg 232, Oosterbeek 

 

Dag 2 - Arnhem - Middag

Lunch
Geniet van heerlijke lunch in Oosterbeek. 

Nederlands Openluchtmuseum
Het Nederlands Openluchtmuseum brengt de geschiedenis van Nederland tot leven met verhalen verborgen in historische huizen, molens en boerderijen. Hier ontdek je de levens, beroepen, gebruiken en tradities van Nederland door de jaren heen. 

Nederlands Openluchtmuseum | (0)26-3576111 | Hoeferlaan 4, Arnhem

Reistijd en afstand
Centrum Nijmegen > 22 min/19 km > Centrum Arnhem
Centrum Arnhem > 12 min / 5,5 km > Airborne Museum ‘Hartenstein’ Oosterbeek
Airborne Museum ‘Hartenstein’ Oosterbeek > 10 min / 7,5 km > Nederlands Openluchtmuseum Arnhem
Nederlands Openluchtmuseum Arnhem > 12 min / 6 km > Centrum Arnhem

Meer informatie

Voor meer informatie of speciale pakketten neem contact op met Nico de Mol, Visit the other Holland, +31 (0)6 407 639 48 of n.demol@toerismevan.nl.