2-daags: Floriade & Hanzesteden

Dag 1 - Floriade

In 2022 is Almere een half jaar hét podium voor de wereldtuinbouw­tentoonstelling Floriade Expo 2022. Dit unieke evenement toont de nieuwste innovaties en ontwikkelingen in de thema’s groen, voeding, energie en gezondheid. Floriade Expo 2022 beslaat een terrein van 60 hectare in het hart van de stad Almere in de provincie Flevoland. Vanuit Amsterdam ben je er in een half uur met de auto en de trein is zelfs nog sneller.

Floriade, het groenste dagje uit, vindt maar eens in de 10 jaar plaats. Jong en oud verbazen zich er over de levende verzameling bomen, bloemen, planten en struiken die wordt gepresenteerd. Hier zie je visies voor een groene toekomst die over de hele wereld in ontwikkeling zijn.

Dag 2 - Hanzesteden Deventer & Zutphen

Apeldoorn - Deventer 25 km

Deventer - Eigentijdense monumentale stad

Deventer heeft veel historische bezienswaardigheden zoals de Proosdij, de oudste bakstenen woning van Nederland (uit de twaalfde eeuw!). Overal zie je monumentale gebouwen met prachtige gevels, historische kerken en oude pleinen. De trotse belangrijkste attractie is de Lebuiniskerk, die van heinde en verre te zien is. Met andere woorden, een stad met een rijke geschiedenis, maar ouderwets? Verre van. Deventer is levendig en bruisend: een eigentijdse monumentale stad.

 

Deventer - Zutphen 20 km

Zutphen - Uniek & origineel

Zutphen, gelegen op het kruispunt van de Berkel en de IJssel, is een van de oudste steden van Nederland. Zutphen wordt vaak beschreven als Amsterdam in het klein. De stad heeft een rijke historie, waarvan in het centrum nog veel sporen te zien zijn. Daar vind je kerken, delen van oude vestingwerken, majestueuze pakhuizen en koopmanshuizen. Deze prachtige architectuur vormt het decor voor een aantrekkelijke mix van winkels, hotels en restaurants, evenementen en cultuur. Een bezoek aan de unieke boetieks en speciaalzaken is een echte aanrader, net een lunchpauze in een van de vele restaurants en cafés in de stad. Bezoekers zijn ook van harte welkom in de galerieën en workshops in de stad.

Meer informatie:

Voor meer informatie of speciale pakketten neem contact op met Nico de Mol, Visit the other Holland, +31 (0)6 407 639 48 of n.demol@toerismevan.nl.