Museum More - Gorssel

Museum MORE is het grootste museum voor Modern Realisme. In het adembenemende gebouw zijn ruim 200 Nederlandse topwerken uit de afgelopen eeuw te zien.

Een museum vol met de magie van kunst! Met grootmeesters als Carel Willink, Pyke Koch, Jan Mankes en Charley Toorop die…

Lees verder

Museum MORE is het grootste museum voor Modern Realisme. In het adembenemende gebouw zijn ruim 200 Nederlandse topwerken uit de afgelopen eeuw te zien.

Een museum vol met de magie van kunst! Met grootmeesters als Carel Willink, Pyke Koch, Jan Mankes en Charley Toorop die uitblinken in technische perfectie en grote ambachtelijkheid. Hun werk kan mysterieus zijn, nietsontziend of juist een blik werpen op een werkelijkheid die niet van deze wereld lijkt. Ze werden wel eens ‘de beschaafde heren van de goede smaak’ genoemd. Expres een beetje dubbelop. Maar zoals dat hoort bij heren (en ook dames) van stand, doorstaat hun realistische kunst moeiteloos de tand des tijds. Deze kunstenaars lieten zich niet hinderen door modegrillen en bouwen vaak voort op een traditie van Hollandse Meesters, Vlaamse primitieven of Italiaanse Renaissancekunst. Maar altijd op geheel eigen wijze. Naast de eigen collectie zijn er altijd wisselende grote tentoonstellingen te zien die het oneindig rijke spectrum van realistische kunst laten zien.

MORE biedt méér
Het prachtige gebouw van MORE is een attractie op zich en is ontworpen door Hans van Heeswijk. De architect die ook verantwoordelijk was voor de uitbreiding van De Hermitage, het Mauritshuis en de nieuwe entree van het Van Gogh Museum. MORE biedt graag extra service aan zijn bezoekers. Zo zijn er oplaadpunten voor e-bikes en is er gratis wifi in het museum. In de fraaie museumwinkel kun je heerlijk shoppen en in Café MORE kun je genieten van een echt goede kop koffie of een heerlijke lunch. 

Nationaal erfgoed
De kunstcollectie van Hans Melchers vormt de kern van Museum MORE. Het museum wil de waardering voor realistische kunst vergroten bij een breed publiek. De nadruk ligt hierbij op 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst. De verzameling breidt zich nog altijd uit en MORE kan zich het grootste - en misschien wel mooiste - museum voor Modern Realisme noemen.

Kasteel Ruurlo
Sinds juni 2017 is de tweede locatie van Museum MORE, Kasteel Ruurlo, geopend. In het kasteel in de bosrijke omgeving van de Achterhoek, staat het leven en werk van Carel Willink centraal. Kasteel Ruurlo is gevestigd op de Vordenseweg 2 in Ruurlo en is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Lees minder
Museum More

Neem alvast een kijkje

Hier ga je heen